Author Topic: getting nan result while using wind tunnel experiment event  (Read 2930 times)

alibakhtiari9068

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
getting nan result while using wind tunnel experiment event
« on: August 07, 2020, 04:06:49 AM »
Hello,

I am using wind tunnel test experiment as the event in WE-UQ.

0)My input json file contains pressure taps locations and pressure coefficients time history. But the program when run, gives me nan results.
1) How can I know when I'm using face id 5, which face of the cuboid I'm referring too.
2) What is the parameter period in the Jason file?
3) I have no other errors regarding other engines like Dakota and etc. (e.g. I'm considering at least one random variable in the parameters.)

Attached is my input json file. I guess the issue is regarding the input file because I get no errors but I get nan as results.
Could you help me through this.

Thanks in advance!

fmk

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: getting nan result while using wind tunnel experiment event
« Reply #1 on: August 07, 2020, 06:28:00 AM »
face 5 is the roof. i see that the documentation is insufficient. i will update the documentation and provide you with an example. hopefully tomorrow.

fmk

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: getting nan result while using wind tunnel experiment event
« Reply #2 on: August 07, 2020, 07:49:19 PM »
i attach a figure i will add to the documentation.

alibakhtiari9068

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: getting nan result while using wind tunnel experiment event
« Reply #3 on: August 12, 2020, 05:42:27 PM »
Thank you for the clarification and the figure.
But the problem still exists:
0) I reduced the number of pressure taps to 1 for simplicity.
1) Pressure tap is located at face 1.
2) The only pressure tap contains a time history with the corresponding sampling frequency in the json file.

I attached the revised json file.

Thanks.


fmk

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: getting nan result while using wind tunnel experiment event
« Reply #4 on: August 15, 2020, 12:27:24 AM »
thanks. can confirm issue. will look at over weekend to see if it the input file or app. looks like app at present.

fmk

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: getting nan result while using wind tunnel experiment event
« Reply #5 on: August 27, 2020, 01:39:27 AM »
sorry about the delay .. i modified a couple of things in the file to get it working .. it was missing period (period being a hold over from TPU dataset being equivalent to duration of event .. there was also an error in the documentation (related to windSpeed and shape) .. i have fixed the documentation. Attached is the revised .json file.

you still get a few nan's, but only because there is 0 load in y and rz direction because of input.